المقادير:
200 جرام سكر
300 جرام سميد (سميط)
50 جرام جوز هند ناعم
50 جرام بندق اربع للديكور
50 جرام لبن كامل الدسم او كوب من الزبادى
50 جرام ماء
50 جرام سمن بلدى
لعمل الشربات:
250 جرام سكر
100 جرام ماء
قليل من الفانيليا
طريقة التحضير:
اولا- يتم عمل الشربات الخاص بسقي البسبوسة بعد التسوية
ثانيا - وضع السكر و الماء والسمن والجوز هند و اللبن او الزبادى ويقلب الخليط جيدأ بمعلقة خشب ثم يضاف السميد
ويوضع الخليط فى قالب مدهون بالسمن جيدأ ويفرش عليها البندق المكسر ويضغط عليها باليد
الطهى:
يوضع القالب فى الفرن على الحرارة اى 220 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة وبعد خروجها من الفرن يصب عليها الشربات السابق تجهيزه وتوضع كمية الشربات حسب الرغبة.